sisustusta - remontointia - elämää

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Keittiö ja ruokailutila

Heippa taas!

Toivottavasti oli kiva viikonloppu! Meillä meni koko viikonloppu mökkeillessä ja vähän laitettiin myös kotona pihaa. Mutta asiaan :) Eli  seuraavaksi olisi vuorossa ruokailutila ja keittiö. Ne kokivat varmaan suurimman muutoksen. Ruokailutilassa oli pitkä rivi kaappeja ja itse keittiössä vielä enemmän joten tultiin heti siihen tulokseen että ne vaan maalataan (myönnettäköön että isän mielipide vaikutti myös hiukan asiaan). Ovet olivat Puustellin umpipuiset ovet ja hyvässä kunnossa paitsi ne olivat vuosien saatossa tummuneet. Muuten mallikin miellytti (onneksi eivät olleet holvikaariset :)) Netistä löysimme aika pian yrityksen joka tekee ovien maalauksia (muutamalta muultakin pyysimme tarjouksen) mutta päädyimme keittiöfix :iin. Mikä parasta se sijaitsi vielä ihan lähellä ja pääsi nopealla aikataululla paikan päälle antamaan tarjouksen. Palvelu oli kaiken kaikkiaan oikein hyvää ja nopeaa joten voimme lämpimästi suositella. Itse otimme kaapin ovet irti ja numeroimme ne joten takaisin laitto oli helpompaa kun ei tarvinnut säätää mitään. Ovia oli kaiken kaikkiaan 62 osaa eli aika paljon.

Uudet nupit ostimme Ikeasta ja työtasot vaihdoimme myös ja ne hankittiin Bauhausista määrämittaan sahattuna. Konekoneet ostettiin netistä ja paikallisesta kodinkoneliike Lehtovirralta. Allas tilattiin myös netistä ja Moran hana ostettiin Prismasta.

Keittiön toiminnot pidettiin samana, ainoastaan muutama yläkaappi ja vanha liesituuletin/maustekaappi poistettiin ja tilalle vaihdettiin uusi liesituuletin. Yläkaappien poistolla saatiin lisää avaruutta ja nykyaikaisuuttakin. Keittiön tuunauksessa saatiin onneksi isältä ja veljeltä apua. Onneksi on ammattitaitoa lähellä :) Kiitos taas!

Keittiössä on myös puuhella, joka sinänsä on ihan kiva varsinkin talvella. Hella sai jäädä paikalleen sellaisenaan mutta ympärille olevan laatoituksen maalasin mustaksi. Maalina käytin ote tartuntapohjamaalia ja pintaan sitten empire kalustemaali, molemmat Tikkurilan. Hyvä tuli ja ainakin vielä on pysynyt hyvin. Hellan yläpuolella oleva kuparihuuvan tulen todennäköisesti vielä maalaamaan metallimaalilla mutta katsotaan nyt.. 

Välitila tuotti ehkä eniten harmitusta. Alkuperäisen laatan alta paljastuikin toinen rivi laattaa, joka olikin sitten lastulevyssä todellakin kiinni. Taidettu vuonna 87 vetää sikaflexsillä kiinni. No siitä selvittiin muutamassa illassa parilla ärräpäällä ja homma pääsi jatkumaan. Välitilaan tilattiin paikalliselta yrittäjältä VALKOINEN lasi, joka asennuksen jälkeen paljastuikin vaaleanvihreää taittavaksi!!! Muutaman sähköpostin ja puhelinsoiton jälkeen lasi tultiin vaihtamaan oikeanlaiseksi eli valkoiseksi. 

Kuivauskaapin alle etsimme ja etsimme edelleen valoa joka on ip44. Kaikki mitkä kävisivät kyseiseen kohtaa ovat vain susirumia loisteputkivalaisimia. Tästä syystä siis etsintä jatkuu. Jos joku tietää mistä voisi löytyä, niin ilolla otetaan kaikki vinkit vastaan. 

ruokailutila ennen


ruokailutila jälkeen







keittiö ennen


puuhellan ympärillä "ihanat" ruskeat laatat


Pakastinkin lähti kiertoon


Keittiö tuunauksen jälkeen (kuvat alla). Itse ollaan kyllä oikein tyytyväisiä. "Pienellä" rahalla saatiin suuri muutos. Tulevaisuudessa sitten tehdään kattava keittiöremonttia mutta tällä pienellä faceliftillä saatiin monta vuotta jatkoaikaa.







Katsotaan millä muutos kohteella jatketaan. Ehkä takkahuoneella.. Siellä piti aluksi vain tuunata takkaa ja seinät sekä katto maalata mutta koko takka menikin lopulta purkuun.. No siitä ensi kerralla tarkemmin.

Sunnuntaiterkuin

Heidi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit kommentin! Kiitos!