sisustusta - remontointia - elämää

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Takkahuoneen muutos


Takkahuoneen muutoskohde olisi vuorossa. Katto ja yksi seinä olivat paneelilla ja puunväriset. Ihan aluksi oli tarkoitus maalata puuosat valkoiseksi ja takkaan vetää uusi pinta sekä vaihtaa takkaluukku. No aina kun vanhaa remontoi niin pitäähän jotain takapakkiakin tulla. Meidän takapakiksi tuli takka ja sen kunto. Toki meillä oli tiedossa että aikaisempi asukas oli sitä paljon lämmittänyt mutta tosiaan se oli ns. loppuun poltettu. Onneksi minun suvussa on muurareita joten muurari löytyi suht helposti.:) Minulle tietysti sopi paremmin kuin hyvin että saatiin uusi takka, mutta tosin vanhan purkaminen oli aikas työläs ja sottainen homma. Onneksi takka ehdittiin purkamaan ennen kuin maalaus urakka oli käynnistynyt, koska tuhkaa leijaili aika lailla huoneessa. 



Aluperäinen takka












Seinien ja katon maalauksella huoneen ilme muuttui aikalailla. Yhdelle seinälle valitsimme tumman harmaan tapetin, jotta huone ei olisi kauttaaltaan pelkästään valkoinen. Toisella seinällä on suuret ikkunat etupihalle, jotka tuovat tilaan paljon luonnon valoa. Takkahuoneesta on myös kulku pesutiloihin ja yhteen makuuhuoneista. Tilassa oli kaapisto, jossa oli samat puuovet kuin keittiössä. Ne maalautettiin samalla kun keittiön ovetkin. Lattia on parkettia ja siihen emme tässäkään tilassa tehneet mitään.


Tässä lähtötilanne

Tämä kuva on otettu kun kävimme taloa katsomassa :)

Samoin tämä kuva on näytöstä

Takan malli: Airisto uniikkiuunit










Lopputulos on aika onnistunut vai mitä sanotte?? Valkoisella on kyllä todella suuri merkitys. Tilaan ei hankittu mitään uutta ainoastaan vitriini ja kivik nojatuoli on löydöt torista. Olohuoneen pöytä on anoppilasta vanha ladon ovi johon laitettiin pyörät alle. Ai niin maton tosiaan tilasin Ellokselta 50 prosentin alennuksella. Tälläistä tällä kertaa ja kohta aletaan jännittämään futista! Taitaa vaan uni tulla ennen sitä, huomenna kuitenkin taas uusi työviikko edessä!

Terveisin Heidi








4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllähän muutos on aika suuri, varsinkin jos katsoo noita kuvia missä on entisen asukkaan kalusteetkin vielä. Mieskin totesi että oho, ompa suuri muutos kun luki blogiani :)

      Poista

Kiva kun jätit kommentin! Kiitos!